Trainers

Arjen

Eigenaar / Trainer

Tijdens mijn carriere als consultant bij een internationale  IT-dienstverlener was sporten een belangrijke uitlaatklep.Sporten had tijdens mijn jeugd al een belangrijke plaats ingenomen maar werd nu nog belangrijker. Na een dag achter de computer moest ik echt hardlopen, kickboksen of fitnessen om mijn hoofd leeg en mijn lijf moe maar voldaante krijgen. Tijdens die jaren achter de computer merkte ik ook hoe belangrijk het is een goede lichaamshouding te hebben en vanuit die interesse heb ik mezelf veel in de materie van het menselijk lichaam verdiept.

Ik liep graag mee met halve marathons, obsticalruns en ik bokste nog graag en veel maar het statische fitnessen verruilde ik al snel voor eigen circuittrainingen. Ik zette eigen work outs, gebaseerd op hoge snelheid en intensiteit voor mezelf en vrienden in elkaar en ik voelde hoe sterk en fit mijn lichaam hiervan werd.

Op dit punt in mijn leven kwam ik in aanraking met CrossFit en CrossFit ligt zo dicht bij wat ik nodig heb van sport en waar ik van hou in sport dat deze match direct bezegeld was.

Omdat de liefde voor CrossFit alleen maar bleef groeien ontstond het idee om een eigen box te openen. Dat CrossFit Waalfront inmiddels een feit is, is elke dag genieten.

Relevante opleiding en ervaring:

• Certified CrossFit Level 1 Trainer CF-L1
• Certified CrossFit Weightlifting Trainer
• T.O.P Trainer A
• McGill level 1 Building the Ultimate Back: From Rehabilitation to Performance Certificate
• McGill level 2 The Three Hour Assessment: Converging on a Precise Diagnosis Certificate
• StrongFit Seminar- "Principles and Philosophy of Training"

Hugo

Eigenaar / Fysio / Trainer


Zolang ik mij kan herinneren, loopt sport als een rode draad door mijn leven. Jarenlang als selectiespeler van een voetbalclub, later als fitnessinstructeur en tegenwoordig als fysiotherapeut.

Vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met CrossFit, was ik meteen verkocht! Met CrossFit creëer ik mijn ultieme eigen uitdaging: Variatie in oefeningen met een hoge intensiteit, maakt dat ik veel van mijn lichaam vraag in een korte tijd. Voor mij is dit een goede uitlaatklep in het dagelijkse leven en het geeft me veel ontspanning en een voldaan gevoel na afloop.

Blessures zitten in een klein hoekje, maar ze blijven klein als je let op de signalen van je lichaam. Naast fanatiek trainen, zorg ik bij CrossFit Waalfront voor die backup. Ik kan adviezen geven ter ondersteuning van de training.

Relevante opleiding en ervaring

• HBO Fysiotherapie HAN
• Certified CrossFit Level 1 Trainer (CF-L1)
• Conditietrainer
• Sportmassage
• MBO CIOS Sportopleiding Fitness and Health
• McGill level 1 Building the Ultimate Back: From Rehabilitation to Performance Certificate
• McGill level 2 The Three Hour Assessment: Converging on a Precise Diagnosis Certificate

• StrongFit Seminar- "Principles and Philosophy of Training"


Gijs

Trainer / Personal trainer / Voedingscoach

Mijn passie voor sport en bewegen is al op jonge leeftijd ontstaan. Stilzitten vond ik maar niets, ik was liever buiten aan het rond rauzen. Dit heeft er zeker aan bijgedragen dat ik na mijn middelbare school alles in het werk heb gezet om mijn jongensdroom in vervulling te laten gaan: militair worden. Bijna 5 jaar lang heb ik als “zandhaas” dit mooie beroep bij de Koninklijke Landmacht mogen uitoefenen en in die periode ben ik er steeds meer van overtuigd geraakt dat sport, bewegen en gezondheid - kortom fysiek bezig zijn -  mijn “ding” is. Daarom heb ik destijds besloten om de overstap naar de collegebanken te maken om zodoende mijn kennis en vaardigheden over deze onderwerpen uit te breiden. En tot op de dag van vandaag blijf ik dit doen, om er voor te zorgen dat ik de sportieve, maar ook minder sportieve, mens  zo goed mogelijk van dienst kan zijn…...en om de neurd in mij tevreden te houden.  
 
Mijn eigen “sportcarrière” is ooit begonnen als druk mannetje buitenspelend en na een aantal jaar op de Nederlandse voetbalvelden te hebben gestaan heb ik uiteindelijk kennis gemaakt maken met krachttraining. Daarnaast probeer ik ook regelmatig recreatieve uitstapjes te maken naar andere sporten en bewegingsvormen om zo een “allrounder” te worden en te blijven. En omdat het gewoon leuk is. Onder andere MMA, mountainbiken, klimmen, boulderen en zwemmen zijn hier voorbeelden van. Bewegen geeft mij zowel fysiek als mentaal veel voldoening en inmiddels is het zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven dat een week niet gesport voor mij bijna voelt als een week niet geleefd. Daar word ik dus niet vrolijk van.  
Veel van de hierboven beschreven punten komen in mijn ogen goed samen binnen Crossfit. De variatie, het samen sporten, focus op functionaliteit, jezelf blijven uitdagen en niet geheel onbelangrijk: plezier hebben in bewegen. Dit probeer ik als trainer/coach dan ook mee te geven aan onze “Waalfronters”.


Relevante opleidingen en ervaring zijn o.a.:

  • Bachelor Sport- en Bewegingseducatie / Sport- and Exercise Education
  • Post-HBO Sportpsychologie en Mentale training
  • Sportvoedingsadviseur (BGN)
  • National Strength and Conditioning Association (NSCA) Certified Personal Trainer
  • EXOS’ Tactical Training Systems
  • Stuart McGill’s Building the Ultimate Back 1+2
  • StrongFit "Principles and Philosophy of Training"

Jacob

Chiropractor / Personal trainer

Jacob is geboren in Zuid-Afrika en woont en werkt sinds zeven jaar in Nederland. Hij behaalde in 2011 zijn masters titel aan het Anglo-European College of Chiropractic in Engeland.

Als chiropractor gaat zijn bijzondere belangstelling uit naar bewegingen van het lichaam als geheel. Jacob heeft veel verschillende sporten beoefend, waarvan sommige op hoog wedstrijdniveau. Na een zeer ingrijpende blessure aan zijn rug moest hij zichzelf letterlijk bij elkaar rapen en leren wat het betekent om te leven met een zware en, destijds, chronische beperking.

Hij ging daarom op zoek naar antwoorden en oplossingen binnen de bestaande revalidatietechnieken,  en deze stelden hem in staat om volledig en duurzaam te herstellen en nieuwe sport en fitnessdoelen te behalen.

Na zelf meegemaakt te hebben hoe het is om chronische rugproblemen te hebben, ontwikkelde Jacob een diepgaand begrip voor de problemen en uitdagingen waar patiënten in dergelijke situatie voor komen te staan.

Jacobs kracht als chiropractor zijn de uitstekende diagnostische, manuele en behandelvaardigheden die hij heeft. Daarnaast heeft hij een uitzonderlijk goed begrip en vaardigheden ontwikkelt op het gebied van revalidatie en het begeleiden van mensen naar een optimale gezondheid en functioneren.

Hij onderscheidt zich van andere behandelaars door zijn vermogen de tijd te nemen, te luisteren en door te dringen tot de diepere oorzaak van het probleem. Ook helpt Jacob personal trainers en fitnessbeoefenaars om effectieve en veilige manieren te vinden waarmee ze het beste resultaat uit hun inspanningen krijgen.

Lees meer: https://chiropractierevalidati...

Petra

Yoga docentIn 2002 heb ik mijn Ashtangaopleiding in India afgerond. Na jarenlang uitproberen van verschillende yogastijlen heeft Vinyasa yoga mijn hart gestolen. Mijn lessen zijn gebasseerd op het synchroniseren van adem en beweging, juiste alignment en mindfulness. Mijn grote voorbeeld is Rusty Wells uit San Francisco. Zijn lessen geven mij inspiratie enthousiasme en liefde voor het vak.  Yoga is just like life itself , everyday you can learn something new.
CrossFit krat

Hou Jij er ook van om het maximale uit te halen of benieuwd of crossfit iets voor jou is?

Meld je aan voor een gratis proefles