Trainingen

In onze box op het NYMA terrein bieden wij een gevarieerd aanbod van trainingen waarin je al je energie kwijt kunt! Niet alleen je spierballen trainen, maar ook uithoudingsvermogen, balans, mobiliteit en flexibiliteit.

WODtraining

Een Work Out of the Day (WOD) is de kern van CrossFit. Een gevarieerde intensieve training waarin je de geleerde skills in hoog tempo in de praktijk brengt.

AdvancedWOD

In de AdvancedWOD staat progressie centraal. Om de ervaren leden uit te blijven dagen is deze extra WOD ontwikkeld. Tijdens deze uren zullen de workouts net een tandje zwaarder, moeilijker, harder en uitdagender zijn. 

Weightlifting

CrossFit en olympisch gewichtheffen zijn nauw verbonden aan elkaar. Binnen de sport vallen de twee lifts: trekken (Snatch) en stoten (Clean & jerk ) In onze gewichtheflessen staat techniek centraal. De techniek en posities van de lifts worden elke les uitvoerig doorgenomen en geanalyseerd door de trainer.

Strong(wo)man

Bij de strong(wo)manlessen worden de gewoonlijke CrossFitoefeningen even helemaal weggelaten. Tijdens deze trainingen wordt er gewerkt met natuurlijke bewegingspatronen. Hierbij ligt de focus op pure functionele kracht. Bij de strong(wo)manlessen wordt er gewerkt met ‘odd objects’, zoals de yoke, sleds en sandbags.

HighIntensityTraining

De High Intensity Training bij Waalfront is de ideale manier om naast de WOD’s te werken aan je conditie. In een uitdagende setting met explosieve componenten, martial arts movements en cardio drills werk je in interval vorm aan jouw spier-uithoudingsvermogen en explosiviteit. 

PowerWOD

De powerwod is vooral gericht op het ontwikkelen van kracht. Tijdens de powerwod staan de compound movements centraal. In deze wod komen kracht en volume bij elkaar.

KettlebellWOD

In de KettlebellWOD staat de kettlebell centraal. De KettlebellWOD kenmerkt zich door de explosieve bewegingen waarbij het hele lichaam actief is. In deze gevarieerde training werk je aan je kracht, stabiliteit, coördinatie, balans, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. 

Yogaclass

Als echte CrossFitter zal je niet alleen sterk, maar ook flexibel moeten zijn. Hoe sterker je wordt, hoe belangrijk het belangrijker het is om je mobiliteit te trainen. Tijdens de flow yoga werk je  niet alleen aan flexibele ledematen, je gaat ook met een opgeruimde geest weer naar huis.

CoreClass

De corelessen worden verzorgd door Jacob Steyn, chiropractor van chiropractie  revalidatie Nijmegen. Bij de corelessen wordt aandacht besteed aan core stability en core strength. Jacob leert je hoe het menselijk lichaam werkt tijdens een workout, neemt belangrijke movements met je door en hoe je deze kunt verbeteren. De corelessen bieden je een goede basis om veilig aan je fitheid te kunnen trainen.