Trainingen

In onze box op het Honig Complex bieden wij een gevarieerd aanbod van trainingen waarin je al je energie kwijt kunt! Niet alleen je spierballen trainen, maar ook uithoudingsvermogen, balans, mobiliteit en flexibiliteit.

WODtraining

Een Work Out of the Day (WOD) is de kern van CrossFit. Een gevarieerde intensieve training waarin je de geleerde skills in hoog tempo in de praktijk brengt.

AdvancedWOD

In de AdvancedWOD staat progressie centraal. Om de ervaren leden uit te blijven dagen is deze extra WOD ontwikkeld. Tijdens deze uren zullen de workouts net een tandje zwaarder, moeilijker, harder en uitdagender zijn. 

Weightlifting

CrossFit en olympisch gewichtheffen zijn nauw verbonden aan elkaar. Binnen de sport vallen de twee lifts: trekken (Snatch) en stoten (Clean & jerk ) In onze gewichtheflessen staat techniek centraal. De techniek en posities van de lifts worden elke les uitvoerig doorgenomen en geanalyseerd door de trainer.

Strong(wo)man

Bij de Strong(wo)man lessen worden de gewoonlijke CrossFit oefeningen even helemaal weggelaten. Tijdens deze trainingen wordt er getraind met natuurlijke bewegingspatronen. Hierbij ligt de focus op pure functionele kracht. Bij de Strong(wo)manlessen wordt er gewerkt met ‘odds objects’ zoals de Yoke, Farmer’s walk, Sleds en Sandbags.  

HighIntensityTraining

De High Intensity Training bij Waalfront is de ideale manier om naast de WOD’s te werken aan je conditie. In een uitdagende setting met explosieve componenten, martial arts movements en cardio drills werk je in interval vorm aan jouw spier-uithoudingsvermogen en explosiviteit. 

PowerWOD

De PowerWOD is vooral gericht op het ontwikkelen van kracht. Tijdens de PowerWOD zijn de compounds movements leidend. In deze WOD komen kracht en volume bij elkaar. 

KettlebellWOD

In de KettlebellWOD staat de kettlebell centraal. De KettlebelleWOD kenmerkt zich door de explosieve bewegingen waarbij het hele lichaam actief is. In deze gevarieerde training werk je aan je kracht, stabiliteit, coördinatie, balans, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. 

Yogaclass

Als echte CrossFitter zal je niet alleen sterk zijn maar ook flexibel. Hoe sterker je wordt hoe belangrijker het is om je mobiliteit te trainen. De combinatie met Flow Yoga zorgt voor flexibele ledematen en een opgeruimde geest!

CoreClass

Deze Corelessen worden verzorgd door Jacob Steyn, chiropractor van Chiropractie & Revalidatie. Bij de core lessen worden de onderwerpen: core-stability en corestrenght behandeld. Jacob leert je hoe het menselijk lichaam werkt tijdens een workout, neemt de movements met je door en leert je hoe je deze kunt verbeteren. Aan de hand van deze lessen proberen we onze leden op een veilige en verantwoorde manier aan hun fitheid te laten werken.